Hongkong Licenties Eerste Virtual Asset Trading Platform

Alisha Deo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolor, alias aspernatur quam voluptates sint, dolore doloribus voluptas labore temporibus earum eveniet, reiciendis.

Contact InfoTelephone Number

(+1)-343-232-887

(+1)-765-675-67

Mail Address

info@domain.com

hello@domain.com

Office Address

Burnsville, MN 55337 Streat,

United States

Tags


Deine Website hat keine schlagwörter, also gibt es hier im Moment nichts zu sehen.

Hongkong Licenties Eerste Virtual Asset Trading Platform

  • De Hongkongse Securities and Futures Commission heeft haar eerste virtuele handelsplatform toegekend.
  • Het platform is uitsluitend professioneel, in overeenstemming met de recente SFC-wijzigingen.
  • OSL Digital Securities kreeg de licentie.

Het Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties dat standaarden voor transparantie opbouwt.

De Securities and Futures Commission (SFC) in Hong Kong heeft op 16 december haar eerste Virtual Trading Platform licentie verleend.

De SFC in Hong Kong gaf echter geen naam aan het gelicentieerde bedrijf.

Nauwgezet toezicht

De SFC kondigde aan dat de platformlicentie het platform in staat stelde om professionele beleggers te bedienen. De licentie is wel voorzien van een aantal beperkingen. Ten eerste zal het Bitcoin Lifestyle platform zijn klanten bedienen onder nauwlettend toezicht van het SFC. Verder zal de toezichthouder zich bezighouden met „op maat gemaakte eisen“. Deze beperkingen lijken op de beperkingen die de SFC hanteert voor zowel effectenmakelaars als geautomatiseerde handelsplatformen.

De vergunning geeft de ontvanger toestemming om twee soorten activiteiten te ontplooien. De eerste, type 1 activiteiten, staat de onderneming toe om te handelen in effecten. De tweede, type 7, geeft het recht om geautomatiseerde handelsactiviteiten uit te voeren.

De professionele beleggersclausule in de beperkingen maakt deel uit van een verandering van hart door de toezichthouder. Zoals BeInCrypto eerder meldde, was de crypto-scene van Hongkong tot voor kort grotendeels gericht op de consumentenmarkt. De autoriteit in Hongkong begint de toegang tot crypto voor beleggers met minder dan $HDK 8 miljoen (~USD 1 miljoen) aan te scherpen.

Nog meer toezicht

Het SFC heeft ook specifiek vermeld dat het zijn bereik met betrekking tot de regelgeving aan het verbreden is. In november stelde de regering van Hongkong voor dat het SFC alle gecentraliseerde virtuele vermogensbeurzen zou reguleren. Dit breidt de mogelijkheden van het SFC uit. Op dit moment vallen platforms voor de handel tussen cryptokringen buiten het bereik van het agentschap.

BeInCrypto bracht op 3 november verslag uit over het voorstel. Op dit moment kunnen marktpartijen gebruik maken van een maas in de definitie van ‚beveiliging‘ om het SFC-onderzoek te omzeilen. De wijzigingen van de autoriteit van Hongkong zullen echter geen invloed hebben op de markt voor veiligheidsmuntjes.

Digitale Yuan-verbinding?

Toen de autoriteit in Hongkong de voorgestelde wijzigingen in de regelgeving aankondigde, kwam de speculatie snel op gang. Sommige commentatoren zagen de stap dan ook als het beëindigen van de geldstroom vanuit het vasteland van China. Anderen zagen het als een manier om de weg te bereiden voor de introductie van de digitale yuan. In dit geval zouden consumentenliefhebbers in de richting van de digitale yuan worden geduwd door de concurrentie weg te nemen.

Los daarvan kondigde OSL Digital Securities aan dat het de SFC-licentie heeft ontvangen. OSL merkt op dat met de licentie, het wordt, „’s werelds eerste SFC-vergunning, digitale activa-portefeuille-verzekerde, Big-4 geauditeerde digitale activa trading platform voor instellingen en professionele beleggers“.

De beurs zal professionele beleggers de mogelijkheid bieden om te handelen in Bitcoin, Ethereum, maar ook in andere „hoogwaardige“ munten en in sommige STO’s (security token offerings).

@instagram