BTC Rush: Höga utsikter för Bitcoin-pris som Mining Investments Boom

Alisha Deo

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolor, alias aspernatur quam voluptates sint, dolore doloribus voluptas labore temporibus earum eveniet, reiciendis.

Contact InfoTelephone Number

(+1)-343-232-887

(+1)-765-675-67

Mail Address

info@domain.com

hello@domain.com

Office Address

Burnsville, MN 55337 Streat,

United States

Tags


Deine Website hat keine schlagwörter, also gibt es hier im Moment nichts zu sehen.

Färska investeringar i gruvutrustning från mindre företag signalerar en optimistisk framtidsutsikt för Bitcoin.

Nya investeringar i kryptovaluta gruvutrustning av mindre aktörer skulle kunna vara en positiv signal för livslängden och värdet av Bitcoin ( BTC )

I slutet av juni beställde USA-baserade blockchainföretaget Core Scientific över 17 000 av de senaste ASIC-maskinerna för Bitcoin-gruvdrift från den kinesiska hårdvaruproducenten Bitcoin Code. Nyheterna gjorde vågorna i branschen som den största kända ordningen av Antminer S19s av en enda operatör.

Core Scientific kommer att använda några av maskinerna för sin egen verksamhet medan resten kommer att användas för sina molnbaserade gruvtjänster för kunder. Dessutom har en av de största kunderna, Horizon Kinetics, ökat sina investeringar med Core Scientific för att få tillgång till den nya gruvutrustningen från Bitmain.

Nyheten är den senaste i en rad investeringar och utvecklingar av stora gruvverksamheter utanför Kina , som länge har betraktats som navet i det globala Bitcoin-gruvsekosystemet i över ett halvt decennium. Stora investeringar av mindre företag som vill öka sina fotavtryck i gruvutrymmet skapar inte bara en positiv känsla för branschen utan visar också att mindre aktörer aktivt letar efter att engagera sig i ett utrymme som har dominerats av större företag.

Halvering betyder effektivitet

Investeringar i gruvutrustning för cryptocurrency av mindre branschdeltagare tyder på att det växer förtroende för sektorn. Trots att Bitcoin-gruvbelöningen gick igenom sin senaste halveringshändelse verkar operatörerna spela det långa spelet, vilket indikerar en optimistisk utsikts för branschen.

Cointelegraph talade med Jason Deane, en analytiker för finansiell analys och rådgivande företaget Quantum Economics, som har praktisk erfarenhet inom gruvindustrin. Investeringarna i gruvarbetare som gjordes av Core Scientific illustrerar optimismen i sektorn enligt Deane. „De känner helt klart detta, eller så skulle de inte göra det,“ sade han. Deane anser dessutom att ekvationen är ganska enkel när man tittar på siffrorna:

”Gruvdrift är ett företag som är absolut i nyckeltalen, så det är helt enkelt en fråga om att bedöma lönsamheten fortlöpande. Medan svårigheter och hashrate är variabla och nära besläktade, kan vi anta att båda kommer att öka med tiden. Om Bitcoin-priset stiger betydligt kan vi också vara ganska säkra på att de kommer att stiga mycket snabbare. Allt beror på kostnad och skydd av positionen – om du kan säkra makten som säkerställer att din breakeven är väldigt låg, säg 6 000 dollar eller mindre per Bitcoin, så har du en bra försäkring mot vad som kommer härnäst. ”

Det är också viktigt att överväga priset på den senaste gruvutrustningen för att förstå konsekvenserna av stora investeringar i en storskalig verksamhet. En ny Antminer S19 säljs för 1 785 $ på Bitmains webbplats. Om Core Scientific köpte sina gruvarbetare till det priset skulle den siffran enbart vara cirka 30 miljoner dollar för 17 000 enheter.

Deane är dock inte förvånad över värdet på investeringar i den senaste gruvhårdvaran, även efter den senaste halveringen, och föreslog att vissa gruvarbetare skulle kunna driva lönsamt fram till nästa halvering, som kommer att äga rum 2024: ”Känslan går framåt är stort sett hausseartat och det finns inga fler justeringar på fyra år, och tillägger att „den nuvarande utrustningen, som köpts så tidigt i denna halveringscykel, har en god chans att få ett bra avkastning och kan till och med vara bra för hela perioden.“

Johnson Xu, forskningschef och chefanalytiker på TokenInsight, berättade för Cointelegraph att ett antal företag med tillgång till kapital hade förberett sig för att investera i gruvutrustning före halveringen. Flytten anspändes av möjligheten att öka driftseffektiviteten genom att sälja äldre utrustning till nya maskiner:

”Jag tror att leveranserna av Antminer S19 som sker direkt efter halvering är en annan bidragande faktor till de senaste massiva investeringarna i gruvutrustning. S19, bland annat, är en av de senaste SHA-256 gruv-ASIC: erna på marknaden, och därför är många köpare villiga att skaffa den senaste generationen maskiner för att uppgradera sin befintliga verksamhet eller endast för att öppna en ny gruvgård ”.

@instagram